Sairaslomat ovat vaarallisia...silloin on aikaa suffailla netissä. Meille se on tuonut äkkilähtöjä, tuunailua ja pihahommia. ja nyt kun oma käsi ei ole oikein toiminut se on tiennyt myös miehelle hommia. Eli aikani kun näitä nurkkia katselin, päätin lähteä hiukan tuunailemaan. Toki meillä oli tarve myös saada yksi huone lisää, jossa olisi kahdelle aikuiselle hyvät sängyt. Eli yhtä aikaisemmin lastenhuoneena toiminutta huonetta muuttamaan.Yleensä kun lapset suurimmaksi osaksi jo maailamalla niin heidän kotiutuessa tulee heitä kaksi.

Eli isäntä vaihtoi kiltisti tapeetit  mutta lattiaa ei suostunut vaihtamaan, eli jäi tuollainen ruma ruskea. Hioi, paklasi ja hioi taas vanhan lipaston.  Toki kaikkia elämisen jälkiä en haluakaan peittää. Olen aina ollut kova keräämään kaikkia vanhoja huonekaluja, joten niitähän tuolta varastosta löytynee. Tässä kuvat ennen ja jälkeen. Itse olen aika tyytyväinen. Lipaston ovissa on puuleikkaukset, jotka eivät näy kuvissa. Maalauksen jälkeen jotenkin nousivat paremmin esiin.

Ennen

jxvvyivkiDe2lK_h2bgl_T0onfWmddxWpPz-V0Yc

Jälkeen

3xr88UUSPn9i-5vPkw2i0X6NVfw-V8cR6BFrG_k4

Etsin torista parisänkyä ja löysinkin tästä 10 kilometrin päästä vanhan mäntyisen sängynrungon. Isäntä hioi sen ja sahasi jalkapää pois jolloin varpaat pääsee ylilaidan. Itseäni ahdistaa jos jalkopäässäkin on ns. laita. Myös päiväpeitto laskeutuu paremmin.

Huoneesta tulee nyt sini-valkoinen (kreikkafani)  Heitän hiukan sekaan keltaista, jota löytyy päiväpeiton ja verhojen päiväkakkaroista. En löytänyt kaupasta keltaista tyynyä, eikä itselläni ollut keltaista kangasta ja villalankaa löytyi oikeana värinä, joten neuloin tyynyn päällisen. Tein sen seiskaveljeksestä kaksinkertaisella langalla, nro 7 60 cm pyöröpuikoillla. Neuleeksi valitsin korinpohjaneuleen. Reunoihin virkkasin vielä kiinteät silmukat, jolloin mielestäni sain siihen hiukan ryhtiä. Kaapista ei löytynyt ruskeita tai valkoisia nappeja, joten nämä saavat käydä.

  HPiNnYm3Mp0FQ75_0sJinIrb3SJ4NrrqhXP-vdyh  tnpu6QGbLLiDKik-i1gnrhCNg02YIwhsmC-U1Kiv 

 

 Huoneen lopputulos tässä. Ilme kyllä muuttui ja valoisuutta tuli lisää.

1jypZSgF_7pLJtL_dh-02T8gLOh-4GBXBlkPOS-o

Nythän sitten kävi niin että jatkan hommaa alakerrassa....pari huonekalua saa varmaan uuden maalin. Jossain vaiheessa olen kertaaleen klaffipiirongin ja tv tason jo tuunannut, mutta niiden värivalinta harmitti jo alusta alkaen. Tarvittaisiin nyt vain muutama poutapäivä ennen ensi viikon reissua.