Syksyn aikana ole jotain pientä värkkäillyt käsillä. Blogi vain on jäänyt näiltä osin päivittämättä.

Ruskaviikolla teimme viikon patikkaretken Ylläkselle. Itse en siellä ole koskaan käynyt vaikkakin noin 15 vuotta pohjoisessa kulkenut vuosittan, mutta lähinnä hiihtämässä. Ylläs ei paikkana vieläkään vienyt sydäntäni, joka kuuluu edelleen Saariselälle.. Päivittäiseen ohjelmaamme kuuluivat eripituiset patikkaretket läheisessä maastossa. Joka päivä kuitenkin eri retki ja hiukan eri pituisia. Illat tanssimme välillä Levin tarjonnasta nauttien ja taas Ylläksen riemuliiteristä. Luonto näytti meille  kauneimman puolensa tällä viikolla. päivät aurinkoisia kuulan syksyisiä, illalla revontulet taivaalla, maaruska tunturilla näkyvissä. Mieli lepäsi ja nautin täysin siemauksien hyvästä reissusta ja hyvistä matkakumppaneista. Miten se kahvikin maistuu niin hyvälle tunturissa nuotiolla keitettynä. Alla muutama kuva tunturista.

  

 

Päätin ottaa "mummun"roolin ihan tosissani. Opettelin syksyllä villasukan teon tai itseasiassa kantapäähän se kompatus on minulle aina ollut. No kun oivalsin jutun, niin  pääsi "piru" irti ja sukkiahan alkoi tulla kuin sieniä sateella. Eli koko jälkipolvi sai pehmeitä paketteja lahjaksi jouluna eli kaiken kaikkiaan tuli tehty kymmenet sukat.  Tässä pienen miehen luomukset. Tuollaiset pitkät varret lapasissa, totesin aikanani kaikkein parhaimmiksia, pysyvät kunnolla pienessä kädessä. Ohjeen näihin otin jostain vanhasta Novitan lehdestä.  Pienet Conversit tuli myös tehtyä. Näiden ohje pyöri jossain vaiheessa facebookissa ja nappasin sen sieltä. Näitä toteuttamattomia ohjeitahan on pilvin pimein koneelle tallennettu.

    Valokuva   Valokuva     

 

                                   JjEv1MeTufBVOhRUOyyU-7HVUxiNYZwNew60VUDL

Ystävänpäivän aikaan värkkäsin ystävälleni lämpimät tossut hänen mielivärissään. Siinä vaiheessa kun sain nämä valmiiksi, ei tietenkään löytynyt ihan väreihin sopivia nappeja mutta tuokin menetteli.Kokeilin, että ovat tosi kivat jalkoihin ja näppärät tehdä, joten näitä taitaa saada meidän naispuoliset ensi jouluna lahjaksi.Ohje näihin oli garnstudio.com sivustolta. Siellä on erittäin ihastuttavia malleja aivan liikaa.

                                             20150221_184952.jpg

 

Hiukan myös tuunailin. Taisin ekassa postauksessa puhua muutaman tuolin tuunauksesta. Tuolit oli sen näköisiä, että niille oli pakko tehdä jotain jos tupaan meinaa tuoda.Jostain syystä tuolit olivat kulkeutuneet leikkimökkiin ja unohtuneet sinne kun mökkiä ei juurikaan enää tarvita. Tässä vaiheessa ei käynyt mielessä ottaa kuvia, joten tästä on vain lopputulos. Nämä sopivat nyt hyvin meidän uuden keittiön kanssa.

                                            20140709_185343.jpg

Samaan syssyyn jatkoin laittamalla Ikean puunvärisen lakatun hyllyn. Eli kaikille sama hionta, maalaus sekä tummat osat laitoin d-c fixillä. Eka kokeilu ja yllättävän helppoa. Noita jakkaroita tein toisenkin myöhemmin ja tuo d-c fix ei kestä päällekkäin laittamista. Hiukan istuinosan reunat kärsivät siitä. Tässä kuitenkin hylly ennen ja jälkeen. Itse tykkään, että onnistui. Aika pienelläkin saaa ihmeitä aikaan. Ajatus on jatkaa tuunailua heti kun käsi antaa periksi. Myös monenmonta ideaa on valmiina mm. virkaten mitä lähden toteuttamaan, kun sen aika on.

                                                  Valokuva  Valokuva

Yksi suuri urakka on itselläni ollut menossa. Nimittäin työhuoneen siivous ja tyhjennys. Tein aikanani villapaitoja koneella myyntiin ja näitä jämälankoja ym. on jäänyt valtavat määrät. Pikku hiljaa olen kasaillut niitä eri laatikoihin ja langat alkaa olla järjestyksessä. Osan noista lahjoitan eteenpäin. Urakkaa silti riittää vielä tulevaan kesään. Olisi ihan kun sen saisi takasin työhuoneeksi, nyt lähinnä toimii varastona.  

Myös yliopistolle lähden tekemään pientä tutkimusta yhden työryhmän jäsenenä, joten kyllä taitaa taas olla talvella niin että ihan tosissaan täytyy miettiä miten aikansa jakaa. Pidän kuitenkin uusista haasteista joten niitä päin sanoi "mummu lumessa"!